Dyr og folk
   
Hvit hund med krøllete pels svømmer i sjøen

Sterilisering eller kastrering kan gi hunder lenger levetid og bedre helse

Kastrerte eller steriliserte hunder, særlig tisper, har flere helsefordeler og høyere forventet levetid enn ukastrerte hunder. Kastrering av hunder er derfor vanlig i mange land vi liker å sammenligne oss med. Men i Norge står loven i veien for dette. – Veterinærforeningen er åpen for at loven kan revideres i tråd med oppdatert forskning, sier Hilde Røssland, som er leder for Smådyrpraktiserende veterinærers forening.

Merethe Kvam

Journalist med 19 års erfaring, 16 år som helsejournalist og redaktør for nettsiden NHI.no. Forfatter av boken Farlig ferie, en spenningsbok som tar opp viktige tema innen dyrevelferd, og oppfølgeren Julemonsteret.

Merethe er veldig glad i dyr, engasjert i dyrevern og har hatt verv i Dyrebeskyttelsen. Hun har også jobbet frivillig for omplasseringen for dyr.
Helt siden Misti kom til familien i en liten pappeske med blå hyssing rundt, da Merethe var ti år gammel, har hun hatt katt. For tiden har Merethe to katter og en hund. I tillegg har hun flere års erfaring med hest.
Personlige historier finner du under fanen "Å leve med dyr".

Ingen av artiklene er sponset eller inneholder noen form for skjult reklame. Målet vårt er at artiklene skal bidra til bedre kunnskap om dyr, bedre dyrevelferd og ellers være interessant for dyrekjære mennesker.

Facebook

Annonse

Produkter