Dyr og folk
   
En svartbak (måke) ligger i tangen i fjæra. Noen holder en håndduk over kroppen dens.

-Mange fugler skades av fiskeutstyr

Måken på bildet ble funnet med krok i halsen og et fiskesnøre surret rundt den ene foten og vingen. -Fiskesnøret hadde lodd og mange kroker. Svartbaken ville druknet om vi ikke hadde funnet den, sier Kjersti Elisabeth Skipnes Hobæk. Ifølge Marina Kovrigina i Fuglebeskyttelsen i Trondheim er det mange fugler som skades av fiskeutstyr.

Merethe Kvam

Journalist med 19 års erfaring, 16 år som helsejournalist og redaktør for nettsiden NHI.no. Forfatter av boken Farlig ferie, en spenningsbok som tar opp viktige tema innen dyrevelferd, og oppfølgeren Julemonsteret.

Merethe er veldig glad i dyr, engasjert i dyrevern og har hatt verv i Dyrebeskyttelsen. Hun har også jobbet frivillig for omplasseringen for dyr.
Helt siden Misti kom til familien i en liten pappeske med blå hyssing rundt, da Merethe var ti år gammel, har hun hatt katt. For tiden har Merethe to katter og en hund. I tillegg har hun flere års erfaring med hest.
Personlige historier finner du under fanen "Å leve med dyr".

Ingen av artiklene er sponset eller inneholder noen form for skjult reklame. Målet vårt er at artiklene skal bidra til bedre kunnskap om dyr, bedre dyrevelferd og ellers være interessant for dyrekjære mennesker.

Facebook

Annonse

Produkter