Dyr og folk
   
Brun hund som ser foran seg. Grønt gress i bakgrunnen og en hånd som klapper hunden på ryggen.

Hunders atferd er knyttet til gener

Forskere har analysert DNA-prøver fra mer enn 200 hunderaser og fått svar på spørreskjema fra 46 000 hundeeiere om hunders atferd. Gjennom dette arbeidet har de identifisert mange av genene som er knyttet til atferden til spesifikke hunderaser.

Merethe Kvam

Journalist med 19 års erfaring, 16 år som helsejournalist og redaktør for nettsiden NHI.no. Forfatter av boken Farlig ferie, en spenningsbok som tar opp viktige tema innen dyrevelferd, og oppfølgeren Julemonsteret.

Merethe er veldig glad i dyr, engasjert i dyrevern og har hatt verv i Dyrebeskyttelsen. Hun har også jobbet frivillig for omplasseringen for dyr.
Helt siden Misti kom til familien i en liten pappeske med blå hyssing rundt, da Merethe var ti år gammel, har hun hatt katt. For tiden har Merethe to katter og en hund. I tillegg har hun flere års erfaring med hest.
Personlige historier finner du under fanen "Å leve med dyr".

Ingen av artiklene er sponset eller inneholder noen form for skjult reklame. Målet vårt er at artiklene skal bidra til bedre kunnskap om dyr, bedre dyrevelferd og ellers være interessant for dyrekjære mennesker.

Facebook

Annonse

Produkter