Dyr og folk
   

Tunge skritt i natten

En natt, for mange år siden, våknet jeg og mannen min av fremmede skritt i gangen.

En natt, for mange år siden, våknet jeg og mannen min av at noen gikk i gangen. Det var bare vi som bodde i leiligheten. Likevel hørte vi det tydelig begge to: tunge, taktfaste skritt som nærmet seg soverommet.

Et øyeblikk lå vi bare der og så på hverandre, og lurte på om dette virkelig hendte? Enda et skritt. Jo, det skjedde virkelig.

Mannen min snek seg ut av senga og grep en garderobestang (vi var iferd med å pusse opp soverommet). Forsiktig listet han seg mot soveromsdøra. I boxer og med garderobestanga løftet, klar til å møte en farlig innbruddstyv.

Langsomt trykte han ned dørhåndtaket og snek seg ut i den mørke leiligheten.

Annonse

Tiden gikk uendelig sakte. Et nytt tungt, fremmed skritt lød fra gangen.

Mannen min kom tilbake, hikstende av innestengt latter, og viftet meg med. Og der, i gangen, var vår energiske, oppfinnsomme kattunge Sif. Hun hadde funnet militærstøvlene til mannen min, og huket tak i skolissene, som hun dro etter seg.

Slik ble de løftet opp og frem – tunge, fremmede skritt. Det ble en historie vi aldri glemmer.

Livet med dyr i huset blir aldri kjedelig!

Merethe Kvam

Journalist med 19 års erfaring, 16 år som helsejournalist og redaktør for nettsiden NHI.no. Forfatter av boken Farlig ferie, en spenningsbok som tar opp viktige tema innen dyrevelferd.

Merethe er veldig glad i dyr, engasjert i dyrevern og har hatt verv i Dyrebeskyttelsen. Hun har også jobbet frivillig for omplasseringen for dyr.
Helt siden Misti kom til familien i en liten pappeske med blå hyssing rundt, da Merethe var ti år gammel, har hun hatt katt. For tiden har Merethe to katter og en hund. I tillegg har hun flere års erfaring med hest.
Personlige historier finner du under fanen "Å leve med dyr".

Ingen av artiklene er sponset eller inneholder noen form for skjult reklame. Målet vårt er at artiklene skal bidra til bedre kunnskap om dyr, bedre dyrevelferd og ellers være interessant for dyrekjære mennesker.

Facebook

Annonse

Produkter